- Un,tuz,su
- Yarım kilo ıspanak
- 1 kase çökelek ya da lor peyniri
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 baş kuru soğan 1
- 1 tatlı kaşığı salça
- tuz ,karabiber
Un tuz ve suyla ele yapışmayacak kıvamda börek hamuru yoğurun. Herhangi bir ölçü yazmadım zira bu hamuru o kadar kullanıyorum ki artık göz kararı ayarlayabiliyorum . Hamurunuz dinlenirken ince kıyılmış soğanları zeytinyağında soteleyin. salça ve çökeleği ekleyip ocağın altını kapatın. Yıkayıp irice kıydığınız ıspanağı ekleyin. Ispanağı kavurmamaya dikkat edin aksi halde sulanır.Karışıma tuz ve baharat ekleyip elinizle şöyle bir harmanlayın.Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alarak tezgahın üzerinde açın.Tabak büyüklüğündeki yufkanın bir tarafına iç malzemeden yayın. Diğer tarafını kapatarak etrafındaki fazlalıkları kesin. Isıttığınız teflon tavada her iki tarafını da pişirip sıcak sıcak servis yapın...
3 yorum:
elinize sağlık. bundan biz de yaparız hatta adına da ıspanaklı yanıç deriz:)çok nefis oluyor.sevgiler..
ellerine sağlık canım çok çok çokkk severim...
LEZETLİ OLDUĞU BELLİ ÇAYIN YANINDA NE GÜZEL OLURDU..
Yorum Gönder