Malzemeler:
- 4-5 adet irice havuç
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
- 10 adet petibör bisküvi
kreması için:
- 2.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya ,üzerine hindistan cevizi
Yapılışı:Rendelenmiş havuçları teflon tavada bir bardak şekerle suyunu çekene kadar pişirin.Bir tencerede krema malzemesini pişirin.Altını kapatmadan vanilyasını ekleyin.Bisküvileri elinizle iri parçalar halinde kırıp cevizle beraber havuca ekleyin. Kabaca harmanlayın.Islattığınız bir borcama tatlıyı yayın üzerine de kremasını ekleyip düzleştirin .Hindistan ceviziyle süsleyip bir müddet dolapta bekletin.Soğuk olarak servis yapın .
0 yorum:
Yorum Gönder