Koca ramazan geldi geçti ardından bayram geldi geçti hiç tarif ekleyemedim. Bu aralar tembelliği kimseye bıraktığım yok. Üstelik kış da geliyor, henüz ciddi bir kış hazırlığına giriştiğim de söylenemez Ama dün akşam yaptığım böreği fotoğraflayarak bir adım attım sayılır. Çok pratik ve çıtır çıtır.Öyle çok bir malzemeye de gerek yok. İşte tarif:
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 2 çay bardağı yoğurt
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- İç olarak arzu ettiğiniz bir iç (evde biraz tulum vardı ben onu kullandım)
- üzerine çörekotu ve beyaz susam
Yoğurt ve sıvıyağı bir kasede çırparak karıştırın. Tezgahın üzerine serdiğiniz yufkanın bir uçtan başlayarak yarısına bu karışımdan fırçayla sürün. Diğer kuru tarafı üzerine kapatın D şeklindeki yufkayı ortadan ikiye bölün uzun tarafına hazırladığınız içten koyun rulo sarın ve yuvarlayın. Tepsiye aldınız yufkaları bir gece buzdolabında bekletin.(bekyen yufka pişince çıtır çıtır oluyor.) ertesi sabah üzerine yoğurtlu karışımdan sürüp üzerine çörekotu ve susam serpin ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Sevdiklerinize kahvaltıda ikram edin......
3 yorum:
sanırım gül böreğinin her hali güzel.ıspanaklı patatesli sebzeli.hele bide diyetteysek:)
ellerine sağlık, nefis görünüyor...
sevgiler...
ellerine saglık..cok severım ben gul boregını..
Yorum Gönder