Tarifler birikmeye başladı. Ramazanı da bahane edip çok tembellik ettim. İki hafta önce yaptığım şekerpareyi eklemeye ancak fırdat bulabildim. Evde her zaman bulunan malzemeler var tarifte. Akşam canınız sıkıldığında kolaylıkla yapabileceğiniz bir ertesi gün tatlısı.
Malzemeler:
- 2 yumurta (sarının biri dışına)
- 1 su bardağı şeker
- yarım paket yumuşak margarin
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Alalbildiği kadar un(yaklaşık 2,5 su bardağı alıyor)
Şerbeti:
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- çeyrek limon suyu
Tatlının kurabiyelerini yapmadan şerbeti ocağa koyun ki kurabiyeler piştiğinde şerbet hazır olsun.Tatlı malzemelerini çukur bir kapta yoğurarak hamur haline getirin.Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine uygun büyüklükte şekil vererek dizin.Üzerine, ayırdığınız yumurta sarısını fırçayla sürün.(Evde kavrulmuş tuzsuz fıstık vardı ben onlarla süsledim) Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.Pişen tatlınızı şerbetini dökmek için uygun bir tepsiye alın.Şerbeti üzerine döktükten sonra üzerine yine bir tepsi kapatın.Şerbeti çektikten sonra canınız istediği zaman dondurmayla servis yapın.(Tarif eltimin ablası Mehtap Abla'ya ait)
4 yorum:
ellerine sağlık canım.şekerparen tek kelime ile nefis olmuş.
ellerinize sağlık, kışın özellikle çok severim :) erişte tarifi de çok güzel...
ım ne lezzetli blog:)
ellerinize saglık.sızı takıbe aldım haberınız olsun:):):):)):)
Yorum Gönder