İzinli olup evden de çıkmayınca vakit geçirmek için erişte yapmaya karar verdim. Benimkiler çoktan kurudu, kiler dolabında yerini bile aldı.Tarifi eski dergileri karıştırırken leezzet dergisinden buldum.
Malzemeler:
- 4 su bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 2 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapımı: Süt ve yumurtayı bir kapta çırpma teliyle çırpın. Hamur yoğurma kabına unu alıp ortasını havuz gibi açın tuzu da ekledikten sonra sütlü karışımla sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru iki büyük beze yapıp nemli bir bezin arasında bir saat kadar dinlendirin. Dinlenen hamuru uygun kalınlıkta açıp bir bezin üzerine alın. Arada yufkaları ters yüz ederek hafifçe kurutun. Son olarak da istediğiniz şekilde kesip kurutun .
1 yorum:
Merhabalar.. Öncelikle ziyaretin ve güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. Küçük hanımdan ancak fırsat bulabildim cevap yazmaya. :))) Huzurlu, sağlıklı ve mutlu günler dileklerimle... Selam ve sevgiler canım.
Yorum Gönder