17 Aralık 2009 Perşembe

Arpa Şehriyeli Pilav


Akşam yemeğine kuru fasulye yapınca yanına da pilav şart oldu .Aslında tercihim her zaman bulgurdan yanadır fakat evde kalmayınca pirince talim ettim..Sofraların olmazsa olmazını bütün kadınların bildiğine eminim.Ama bloğumda henüz bir pilav tarifi olmayınca yayınlamak istedim.

Malzemeler:


  • 1,5 su bardağı pirinç

  • 1 çay bardağı arpa şehriye

  • yarım çay bardağı sıvı yağ

  • 1 tatlı kaşığı tereyağ

  • sıcak su,tuz

Yapımı:Pirinçleri bir tutam tuz ve birkaç damla limonla birlikte sıcak suda yaklaşık on dakika bekletin.Sonra soğuk suyla bolca yıkayın.Pilav yapacağınız tencereye sıvı yağı alıp ısıtın. Isınan yağa şehriyeleri ekleyip rengi dönene kadar kavurun .Ardından pirinçlri ekleyip pirinç taneleri şeffaflaşana kadar kavurun .Son olarak 3-3,5 bardak sıcak suyu ekleyin tuzunu da ayarlayıp kaynamaya bırakın. Pilav kaynamaya başlayınca tereyağını ekleyip ocağın altını iyice kısın.Suyunu çeken pilavınızı bir sofra bezine sarıp demlenmeye bırakın.(Resim kötü çıkmış ama yine de yayınlıyorum.En kısa zamanda daha iyi bir makina alacağım inşallah)

1 yorum:

Pembe Tatlar on 18 Aralık 2009 09:05 dedi ki...

Valaha hergün olsa yerim:))

Ellerine sağlık canım

 

Deftere Yazılanlar... Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template