8 Eylül 2009 Salı

Şekerpare


Tarifler birikmeye başladı. Ramazanı da bahane edip çok tembellik ettim. İki hafta önce yaptığım şekerpareyi eklemeye ancak fırdat bulabildim. Evde her zaman bulunan malzemeler var tarifte. Akşam canınız sıkıldığında kolaylıkla yapabileceğiniz bir ertesi gün tatlısı.


Malzemeler:



  • 2 yumurta (sarının biri dışına)

  • 1 su bardağı şeker

  • yarım paket yumuşak margarin

  • yarım su bardağı sıvı yağ

  • 1 paket vanilya

  • 1 paket kabartma tozu

  • Alalbildiği kadar un(yaklaşık 2,5 su bardağı alıyor)

Şerbeti:



  • 3 su bardağı şeker

  • 4 su bardağı su

  • çeyrek limon suyu

Tatlının kurabiyelerini yapmadan şerbeti ocağa koyun ki kurabiyeler piştiğinde şerbet hazır olsun.Tatlı malzemelerini çukur bir kapta yoğurarak hamur haline getirin.Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine uygun büyüklükte şekil vererek dizin.Üzerine, ayırdığınız yumurta sarısını fırçayla sürün.(Evde kavrulmuş tuzsuz fıstık vardı ben onlarla süsledim) Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.Pişen tatlınızı şerbetini dökmek için uygun bir tepsiye alın.Şerbeti üzerine döktükten sonra üzerine yine bir tepsi kapatın.Şerbeti çektikten sonra canınız istediği zaman dondurmayla servis yapın.(Tarif eltimin ablası Mehtap Abla'ya ait)

4 yorum:

defneylebirlikte on 14 Eylül 2009 20:10 dedi ki...

ellerine sağlık canım.şekerparen tek kelime ile nefis olmuş.

Kurabiye Diyarı on 16 Eylül 2009 00:48 dedi ki...

ellerinize sağlık, kışın özellikle çok severim :) erişte tarifi de çok güzel...

SerpiL on 25 Eylül 2009 17:47 dedi ki...

ım ne lezzetli blog:)

Düğme Bay'la BinbirçeşniHayat on 26 Eylül 2009 14:48 dedi ki...

ellerinize saglık.sızı takıbe aldım haberınız olsun:):):):)):)

 

Deftere Yazılanlar... Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template