5 Nisan 2010 Pazartesi

Zeytinyağlı Taze Fasülye

Yaz geliyor artık...Tezgahlardaki meyve ve sebzeler yerlerini daha renkli görüntülere bırakıyor.Yaz mevsimini her zaman daha çok severim.Güneyin kavurucu sıcakları da olmasa daha çok severim ama neyseki Akdenizin suyu tüm evreni serinletecek kadar çok.Yazın gelmesi  bol taze fasülyeli bol karpuzlu sofralar demek.Denizden çıktıktan sonra şezlongun altında üzüm ,peynir,ekmekle karın doyurmak demek.Yaz demek canlılık demek. Neşe demek.........
       Eşimin sevmemesine rağmen ilk yaz yemeğimi geçen akşam yaptım.Yazmaya ancak fırsat buldum.
  • 1 kilo taze faulye
  • 4 adet domates
  • 2 kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay bardağından eksik zeytinyağı
  • 3 diş sarmısak
  • 1 adet kesme şeker,tuz
Fasülyeyi yıkayıp istediğiniz şekilde doğrayın.İnce kıyılmış soğanları zeytinyağıyla soteleyin, salçayı ekleyip karıştırın.Fasülyeleri de ilave edip on dakika kadar kısık ateşte kavurun.Sonrasında yemeklik doğradığınız domatesleri sarımsağı ve bir çay bardağı sıcak suyu üzerine ilave edinKesme şeker ve tuzu ekleyip kısık ateşte pişirin .  Zeytinyağlıları mutlaka bir gece önceden pişirip serin yerde dinlendirmek gerekiyor.Bekleyen yemeğin tadı damaklarda kalıyor....
 

Deftere Yazılanlar... Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template