5 Mart 2010 Cuma

Sebzeli Mantar Sote

Dün semtimizin pazarı vardı.Fırsatım oldukça sebze meyve ihtiyacımızı buralardan temin etmeye çalışırım.Serviste geçirdiğim zaman boyunca akşam yemeğini düşünüp durdum.Bazen ne pişireceğime karar  kadar vermekte çok zorlanıyorum.Eve gelir gelmez ilk işim elimdeki yüklerden kurtulup pazara çıkmak oldu .Malum, günler hala tam olarak uzadı sayılmaz.Hava nispeten erken kararıyor.Dünkü fikir de pazar tezgahından geldi. Her zaman etle yaptığım mantar soteyi bu sefer sebzeli yaptım.
               Malzemeler:
  • Yarım kilo kültür mantarı
  • 3 adet çarliston biber
  • 3 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Sıvıyağ,tuz,salça,bir tutam karabiber
İnce doğranmış mantarları geniş bir tencereye alın. Kısık ateşte kendi saldığı suyu çekene kadar pişirin.Sıvı yağla birlikte, doğranmış soğan sarımsak ve biberi ekleyin.biraz soteleyin.Son olarak bir tatlı kaşığı
kadar salça, kabukları soyulup doğranmış domates, tuz ve baharatı ekleyin.Bir su bardağı sıcak suyu da ekleyip kısık ateşte suyunu hafif çekene kadar pişirin.Afiyet olsun...

1 yorum:

Pembe Tatlar on 6 Mart 2010 08:49 dedi ki...

Çok sevrim yanında püreyle ellerine sağlık canım..

Mutlu hafta sonları:)

 

Deftere Yazılanlar... Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template