3 Ocak 2010 Pazar

Brokoli Salatası ve Brokolinin Faydaları


Kışın en vazgeçilmez sebzelerinden biri şüphesiz brokoli benim için. Her hafta mutlaka bir şekilde sofraya gelir.Bu akşam da salatasını yaptım.Düşük kalorili öğünler için de ideal bir salata.

Malzemeler:


  • 1 kilo brokoli

  • 1 adet havuç

  • yarım çay bardağı su

Salata sosu için:Zeytinyağı,limon,ezilmiş sarımsak,tuz,kırmızı pul biber.Yıkadığınız brokoliyi ellerinizle veya bıçakla uygun büyüklüğe getirip tencereye yerleştirin.Kabuğu soyulmuş havucu ince yaprak şeklinde kesip tencereye alın.Yarım çay bardağı suyu sebzelerin üzerine gezdirin.Tencereyi kısık ateşe oturtun, sebzeler iyice pişmeden ocaktan alın.Bir kasede salata sosunu hazırlayın .Servis tabağına aldığınız sebzeleri sosla harmanlayın Afiyetle tüketin.


BROKOLİNİN FAYDALARI:



  • Brokoli bedeni kanser tehlikesine karşı korur. Yapılan son bilimsel araştırmalar, turpgiller familyasındaki sebzelerin kansere karşı bedeni koruduğu; özellikle brokolinin yenilmesinin, akciğer, kolon (kalınbağırsak) ve prostat kanserlerine yakalanma riskini azalttığını ortaya koymuştur.

  • Brokoli, yüksek oranlarda A vitamini kaynağı betakaroten ile C ve E vitaminleri içerir.Kalp hastalıklarına yakalanma, kalp krizi geçirme ve katarakt risklerini de en aza indirger.

  • Yüksek oranlarda demir ile folik asit içeren brokoli kansızlığı önler.

3 yorum:

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) on 4 Ocak 2010 00:10 dedi ki...

ellerinize sağlık....

elif on 4 Ocak 2010 13:46 dedi ki...

brokoliye ben de bayılırım.her gün yesem bıkmam sanırım:)ellerine sağlık.sevgiler..

Pembe Tatlar on 4 Ocak 2010 18:06 dedi ki...

Canım çok severrim sık yaparım yoğurtla tüketirim ellerine sağlık...

 

Deftere Yazılanlar... Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template