27 Eylül 2009 Pazar

Peynirli Gül Böreği





Koca ramazan geldi geçti ardından bayram geldi geçti hiç tarif ekleyemedim. Bu aralar tembelliği kimseye bıraktığım yok. Üstelik kış da geliyor, henüz ciddi bir kış hazırlığına giriştiğim de söylenemez Ama dün akşam yaptığım böreği fotoğraflayarak bir adım attım sayılır. Çok pratik ve çıtır çıtır.Öyle çok bir malzemeye de gerek yok. İşte tarif:




Malzemeler:









  • 3 adet yufka




  • 2 çay bardağı yoğurt




  • yarım çay bardağı sıvı yağ




  • İç olarak arzu ettiğiniz bir iç (evde biraz tulum vardı ben onu kullandım)




  • üzerine çörekotu ve beyaz susam




Yoğurt ve sıvıyağı bir kasede çırparak karıştırın. Tezgahın üzerine serdiğiniz yufkanın bir uçtan başlayarak yarısına bu karışımdan fırçayla sürün. Diğer kuru tarafı üzerine kapatın D şeklindeki yufkayı ortadan ikiye bölün uzun tarafına hazırladığınız içten koyun rulo sarın ve yuvarlayın. Tepsiye aldınız yufkaları bir gece buzdolabında bekletin.(bekyen yufka pişince çıtır çıtır oluyor.) ertesi sabah üzerine yoğurtlu karışımdan sürüp üzerine çörekotu ve susam serpin ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Sevdiklerinize kahvaltıda ikram edin......

8 Eylül 2009 Salı

Şekerpare


Tarifler birikmeye başladı. Ramazanı da bahane edip çok tembellik ettim. İki hafta önce yaptığım şekerpareyi eklemeye ancak fırdat bulabildim. Evde her zaman bulunan malzemeler var tarifte. Akşam canınız sıkıldığında kolaylıkla yapabileceğiniz bir ertesi gün tatlısı.


Malzemeler:



  • 2 yumurta (sarının biri dışına)

  • 1 su bardağı şeker

  • yarım paket yumuşak margarin

  • yarım su bardağı sıvı yağ

  • 1 paket vanilya

  • 1 paket kabartma tozu

  • Alalbildiği kadar un(yaklaşık 2,5 su bardağı alıyor)

Şerbeti:



  • 3 su bardağı şeker

  • 4 su bardağı su

  • çeyrek limon suyu

Tatlının kurabiyelerini yapmadan şerbeti ocağa koyun ki kurabiyeler piştiğinde şerbet hazır olsun.Tatlı malzemelerini çukur bir kapta yoğurarak hamur haline getirin.Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine uygun büyüklükte şekil vererek dizin.Üzerine, ayırdığınız yumurta sarısını fırçayla sürün.(Evde kavrulmuş tuzsuz fıstık vardı ben onlarla süsledim) Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.Pişen tatlınızı şerbetini dökmek için uygun bir tepsiye alın.Şerbeti üzerine döktükten sonra üzerine yine bir tepsi kapatın.Şerbeti çektikten sonra canınız istediği zaman dondurmayla servis yapın.(Tarif eltimin ablası Mehtap Abla'ya ait)

 

Deftere Yazılanlar... Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template