Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- mevsime göre limon veya portakal kabuğu rendesi
- aldığı kadar un
Yapılışı:Şeker ve yumurtaları iyice çırptım, süt yağ havuç limon kabuğu ve cevizi ekledim. Bir kapta elediğim un tarçın vanilya ve kabartma tozunu ilave ettim. Tabi unu azar azar eklemek gerekiyor .(tahin kıvamına gelene kadar) Karışımı yağlayıp unladığım kalıba boşalttım. Önceden 175 derece ısıttığım fırında kabarana kadar pişti sonra fırını 150 derece yaptım. İçinin pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra fırını kapattım Biz afiyetle yedik, sizlere de afiyet olsun