5 Haziran 2009 Cuma

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek



Bu tarifi bir gazetenin hafta sonunda verdiği eklerin birinde görmüştüm. Görür görmez de denemiştim .Artık o kadar çok yapıyorum ki klasiklerimden biri haline geldi. En son da dün akşam çaya gelen arkadaşlarım için yaptım. Elbette sadece kek yoktu ikramda ama şimdilik sadece bunu yazıyorum.


Malzemeler:





  • 2 yumurta


  • 1 su bardağı şeker


  • 1 su bardağı sıvı yağ


  • 1 su bardağı süt


  • 2 su bardağı rendelenmiş havuç


  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz


  • 2 tatlı kaşığı tarçın


  • 1 paket kabartma tozu


  • 1 paket vanilya


  • mevsime göre limon veya portakal kabuğu rendesi


  • aldığı kadar un


Yapılışı:Şeker ve yumurtaları iyice çırptım, süt yağ havuç limon kabuğu ve cevizi ekledim. Bir kapta elediğim un tarçın vanilya ve kabartma tozunu ilave ettim. Tabi unu azar azar eklemek gerekiyor .(tahin kıvamına gelene kadar) Karışımı yağlayıp unladığım kalıba boşalttım. Önceden 175 derece ısıttığım fırında kabarana kadar pişti sonra fırını 150 derece yaptım. İçinin pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra fırını kapattım Biz afiyetle yedik, sizlere de afiyet olsun

3 Haziran 2009 Çarşamba

Hülya'nın Poğaçası


Ne zamandır yapmak istediğim fakat hep ertelediğim poğaçayı yaptım sonunda. Tarif işyerinden bir arkadaşıma ait.Defterime kaydederken "Hülya'nın Poğaçası" diye kaydetmişim ben de adını hiç değiştirmeden naklettim. Yapımı oldukça kolay, tariften iki tepsi kadar çıkıyor. Ben fırını henüz kapattım. Sabahleyin kahvaltıda damaklarımızı şenlendirecek.


Malzemeler:



  • 3 yumurta (sarının biri dışına)

  • 1 kase yoğurt

  • 1 kase yağ(yarım kase

  • sıvı yağ+yarım kase erimiş margarin )

  • 1 tatlı kaşığı silme karbonat

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • Aldığı kadar un

  • üzerine çörekotu

İç malzeme:200gr beyaz peynir,mazdonoz


Yapılışı:Yumurta sarısının birini ayırdım. İki yumurta, bir kase yoğurt, yağ, tuz ve karbonatı yoğurma kabında çırptım. Azar azar aldığı kadar un koyup kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğurdum.Hamurdan kopardığım parçaları çay tabağı büyüklüğünde açtım. İçine hazırladığım peynirli harçtan koydum. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotuyla süsledim. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar şirdim.AFİYET OLSUN....

1 Haziran 2009 Pazartesi

İrmik Helvası


Kaybolmaya yüz tutmuş bloguma zaman ayırabildim nihayet.Evde bulunan malzemeleri gözden geçirip eşimin de iki gündür istediği irmik helvasını yapmaya karar verdim


Malzemeler:



  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 2 çay bardağıirmik

  • 1 yemek kaşığı un

  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

  • 1,5 çay bardağı şeker

  • 3 çay bardağı sıcak su

Yapılışı:


Yağları teflon tavada erittikten sonra dolmalık fıstıkları pempeleşene kavurdum.İrmik ve unu ilave ettim. Kısık ateşte karıştırarak kavurdum daha sonra şekeri ve sıcak suyu tavaya ilave ettim. Ocağın altını iyice kısırak tavanın ağzını kapattım Helva şerbeti çektikten sonra ocağı söndürdüm. Demlendikten sonra da tarçınla süsleyip servis yaptım.

 

Deftere Yazılanlar... Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template