31 Ekim 2009 Cumartesi

Havuç Tatlısı


Malzemeler:



  • 4-5 adet irice havuç

  • 1 su bardağı şeker

  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz

  • 10 adet petibör bisküvi

kreması için:



  • 2.5 su bardağı süt

  • 1 su bardağı şeker

  • 2 yemek kaşığı un

  • 1 yemek kaşığı nişasta

  • 1 paket vanilya ,üzerine hindistan cevizi

Yapılışı:Rendelenmiş havuçları teflon tavada bir bardak şekerle suyunu çekene kadar pişirin.Bir tencerede krema malzemesini pişirin.Altını kapatmadan vanilyasını ekleyin.Bisküvileri elinizle iri parçalar halinde kırıp cevizle beraber havuca ekleyin. Kabaca harmanlayın.Islattığınız bir borcama tatlıyı yayın üzerine de kremasını ekleyip düzleştirin .Hindistan ceviziyle süsleyip bir müddet dolapta bekletin.Soğuk olarak servis yapın .

0 yorum:

 

Deftere Yazılanlar... Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template